Voor Wie

De KernTalentenmethode is voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in zijn of haar aard, potentie en intrinsieke motivatie.

De KernTalentenmethode is een heel waardevolle methode die je verder op weg kan helpen, als je:

  • het gevoel hebt op een kruispunt te staan en een bewuste keuze wilt maken
  • meer inzicht wil krijgen in jouw kwaliteiten, energiegevers en energievreters
  • een belangrijke keuze moet maken aangaande een nieuwe opleiding of studie
  • toe bent aan een nieuwe baan en meer inzicht wil krijgen in wat er bij je past
  • een andere invulling of nieuwe impuls wilt geven aan je huidige baan
  • meer uit jezelf wilt halen en wilt weten waar jouw krachten liggen
  • op je werk niet helemaal op de juiste plek zit, maar niet precies weet waar dat aan ligt
  • bent vastgelopen qua energie of door gebrek aan motivatie of inspiratie (bijvoorbeeld door een burn-out of bore-out)

Een KernTalentenanalyse is geschikt voor:

Met een KernTalentenanalyse krijg je een diepgaand inzicht in waar jouw krachten liggen en waar jij gelukkig van wordt. Dat inzicht helpt je bij het maken van een bewuste keuze als je op zoek bent naar een nieuwe baan of als je een impuls of andere invulling wilt geven aan je huidige werk.

Het maken van een studie- of profielkeuze kan best ingewikkeld zijn. Met een KernTalentenanalyse wordt helder waar jouw krachten en jouw potentie voor de toekomst liggen én van welke dingen jij de meeste energie krijgt. Een volledig overzicht van al jouw KernTalenten kan jou helpen bij het maken van een weloverwogen keuze

Als werkgever wil je natuurlijk de juiste persoon op de juiste plek hebben zitten. Een KernTalentenanalyse kan ingezet worden bij de selectie van nieuwe medewerkers of bij het in kaart brengen van de ontwikkelbehoeften en –mogelijkheden van huidige medewerkers. Ook voor het verbeteren van de samenwerking en/of taakverdeling binnen een heel team is de KernTalentenmethode zeer geschikt.

De KernTalentenmethode is één van de weinige methodes die de complexiteit van hoogbegaafdheid aankan. Met name als je hoogbegaafd bent kan het voorkomen dat je ergens heel goed in bent geworden, terwijl het niet een van jouw Sterke KernTalenten is. Je hiermee bezig houden kost je (ongemerkt) energie, die je beter kan steken in het uitoefenen van je Sterke KernTalenten. Een KernTalentenanalyse geeft je een helder en genuanceerd inzicht in wat van nature het beste bij jouw past, los van hoe goed je wellicht bent geworden in andere dingen

.